Sista veckan

Det blev ingen omtenta för senaste tentan, som jag nämnde i förra inlägget, vilket känns skönt! Nu kan jag bocka av det 🙂

Nu är vi inne på sista veckan innan jul vilket känns såå skönt men det är också mycket som ska göras så jag försöker verkligen ta det lugnt och inte stressa för mycket. Har lyckats bli förkyld också, men det är inte så mycket att göra åt. Har druckit massa ingefärsdricka vilket kanske har hjälp lite.. I skolväg så har vi ett seminarium i eftermiddag, har förberett mig igår och lite idag och jag hoppas att det räcker! Eftersom vi inte har något ”jullov” så kommer det att bli en del plugg under mellandagarna då det är full rulle igen efter nyår. Jag kommer ta helt ledigt under dom dagarna jag är bortrest över julen men sedan läsa lite igen när jag kommer hem igen i mitten på nästa vecka. Planering känns som a och o för att inte bli allt för stressad. Att plugga har många fördelar jämfört med att jobba tycker jag men just det där men att inte vara hel ledig är lite jobbigt. Speciellt under julen och mellandagarna när man dessutom vill hinna jobba lite för att få lite extrapengar och framförallt träffa nära & kära. Just nu blir jag stressad bara jag öppnar min kalender för att jag inte har någon hänga-i-soffan-dag under hela julen tills skolan sätter igång igen och det är verkligen baksidan med att plugga. Men viktigt att poängtera; det är inte skolan som har skapat den situationen utan skolan i kombination med allt annat man vill hinna med. Så mitt råd till alla blivande studenter; prioritera. Fast det är svååårt..

Utöver lite julstress så är det ju så fantastiskt fint och ljus ute nu. Snön gör det verkligen så mysigt att gå ut och här utanför fönstret är det så juligt. I helgen var jag på Skansens julmarknad, den kan jag verkligen rekommendera! Och idag efter skolan så ska jag och min sambo ut på lite julklappsjakt om vi orkar.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig