Slutspurten

Hej på er! Hoppas ni alla mår bra. Jag har inte uppdaterat så bra de senaste veckorna, men det beror helt enkelt på att jag känt mig lite låg. Även om vi inte har haft mer att göra än vanligt, snarare tvärtom, så börjar det kännas i kroppen att jag behöver lite sommarlov. Snart har jag gått ett år på logopedprogrammet vilket känns overkligt och så himla bra på samma gång. ”Du har ju klarat 25% av utbildningen” som min sifferälskade sambo sa en dag för att peppa. Nu har vi bara en kurs kvar som börjar på onsdag och håller på under maj, kursen heter Tidiga avvikelser relaterade till kommunikation och sväljning. Det tror jag blir en intressant kurs som jag får skriva mer om senare under maj!

Nu ser jag fram emot att ha sommarlov (även om det blir en del jobb också) och samla ny energi till nästa läsår! Jag känner stor skillnad på det engagemang jag hade inför studierna under höstterminen och i början på vårterminen jämfört med nu. Det beror inte alls på att kurserna är ointressantare, eller att jag på något sätt tröttnat på utbildningen, utan helt enkelt på att jag, och de allra flesta tror jag, inte orkar hålla samma tempo uppe hela tiden. Det blir ju lätt ett högt tempo med plugg, tentor, jobb, och vänner och familj som man vill hinna umgås med så mycket som möjligt. När någon del tar över för mycket och överskuggar de andra så kommer stressen. Den senaste tiden har jag dock faktiskt sänkt kraven lite på mig själv gällande studieresultaten, det räcker med att bli godkänd. Alla poäng över godkänd på tentorna är ju såklart superbra men behöver inte alltid finnas där. Till hösten har jag säkert ändrat inställning igen och kommer att köra på, hehe, men ska man orka plugga i 4 år så tycker jag man ibland kan varva ner med gott samvete. Det viktigaste är ändå att faktiskt att klara kurserna, ibland med superbra resultat och ibland med lite mindre bra resultat.

Jag kommer skriva en sammanfattning av mitt första år på logopedprogrammet under maj! Det tror jag blir kul både för min egen del och er. Ta hand om er!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig