Tenta

Godmorgon!

Har haft fullt upp denna vecka så i natt sov jag nästa elva timmar.. Så skönt!

Vi har haft föreläsningar och så jag har försökt tentaplugga litegrann. I onsdags hade vi kick-off med alla digitala ambassadörer för KI! Det var superkul att få träffa alla, jag har ju läst alla studentbloggar så det var kul att få ses. Vi spånade idéer, bowlade och käkade middag på O’learys i Mall of Scandinavia.

Här finns alla studetbloggar (och podd!) på Karolinska Institutet:

KI:s Studentbloggar/podd

Igår hade vi tenta i Audiologi. Sedan förra terminen har jag dragit ner på tentaplugget en aning.. Främst kanske för att vi har haft några mindre tentor som inte krävt lika mycket men också för att stressen inför att få en omtenta har lagt sig. Det är klart att man alltid vill ligga i fas och inte ha omtentor som ligger parallellt med andra tentor, men det spelar faktiskt inte så stor roll om det skulle bli omtenta. Jag tror också att man med tiden får lite större självförtroende gällande vad man faktiskt kan och har lärt sig. Under förra terminen kunde jag vara tveksam på om jag klarat en tenta, för att sedan få resultatet och inse att jag nästan fått alla rätt.. I alla fall, jag tror det gick vägen den här gången med. Jag chansade på en del frågor men som sagt, man behöver inte ha alla rätt för att bli godkänd. Karolinska Institutet använder sig inte av den klassiska betygsskalan (jag tror det gäller alla program?), utan det är underkänd eller godkänd som gäller (det gör dock inte att tentorna blir lättare, ribban för att bli godkänd kan ligga högt upp).

Sedan hade vi en till föreläsning på eftermiddagen och efter det käkade jag middag med mamma i stan vilket var jättemysigt!

I salen nedan skrev vi tentan. Första gången som vi var här och som jag förstod det så är det en helt ny sal. Och sen en bild på fredagsmiddagen, trevlig helg på er! 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig