Tentatider

Hej på er! Just nu är jag mitt uppe i tentaplugg, jag har alltså tenta på tisdag och därför en del att stå i 🙂 Tentan tillhör kursen Tal- och språkstörningar hos vuxna, och efter tentan blir det praktik! Jag kommer vara placerad på Karolinska Sjukhuset i Huddinge (alltså där vi också går i skolan) så det känns roligt och spännande. Jag vet inte riktigt än vilka patienter jag kommer att få träffa eller vilka typer av tal- och språkstörningar jag kommer stöta på men det visar sig! Jag tänkte skriva ett längre inlägg om kursen efter tentan men sammanfattningsvis har kursen handlat om de tal- och språkstöringar man kan drabbas av efter till exempel stroke, skalltrauma, hjärntumör eller olika sjukdomar så som ALS, Parkinsons sjuksom och MS. Ett väldigt spännande område tycker jag!

Vi hörs mer efter tentan 🙂

2 kommentarer

Ellen

Ellen

Hej! Vill bara tacka dig så otroligt mycket för din fina och informativa blogg om att studera till Logoped! Jag tog studenten för 3 år sen i vår, och känner mig redo för att börja plugga nästa höst, LÄNGTAR efter att få lära mig massa nytt! Står och väljer mellan sjuksköterska och logoped, men just nu lutar det mer åt logoped.. Har hunnit läsa igenom alla dina inlägg från början och det verkar som att denna utbildning är väldigt intressant och att man lär sig mycket om olika saker... Skulle vilja fråga dock: tror du det är någon större skillnad på utbildningen beroende på vart man pluggar? Jag funderar nämligen på att söka mig till Umeå... Försöker hitta information om vart den "bästa" logopedutbildningen erbjuds, men hittar inget sådant.. Så då borde det inte vara någon större skillnad kanske? Lycka till på tentan, hejar på dig!! Ska bli spännande att få följa dig mer!

kistudentensandra

kistudentensandra

Hej! Tack för din fina fina kommentar! Alltid så roligt att få lite feedback, jag vet ju att jag har en skara som följer mig men jag vet ju inte alls vilka ni är :) Jag tycker det är superbra att du sätter dig in i de olika utbildningarna/yrkena innan du väljer, som att läsa bloggar till exempel! Jag tror inte att du kommer ångra dig om du börjar läsa till logoped :) Jag vet faktiskt inte mycket alls om utbildningen i Umeå om jag ska vara ärlig. Eftersom jag är från Stockholm och bor här satsade jag på att komma in på KI vilket jag också gjorde. Hade jag inte kommit in hade jag nog börjat läsa på om de andra logopedutbildningarna i landet men jag kom som sagt inte så långt. Men, jag tror inte att intagningspoängen skiljer sig så mycket mellan studieorterna? Det kan vara bra att kolla upp. Men om jag förstår dig rätt handlar det mer om vilken skola som har den bästa utbildningen och det är ju svårt att svara på. Det jag kan säga är att jag trivs väldigt bra på utbildningen på KI och är jättenöjd över mitt val av utbildning och att läsa här :) Du får jättegärna skriva igen om du har fler frågor, tycker bara det är roligt! Och uppdatera gärna om hur det går och om du börjar plugga!

Relaterade inlägg

Om mig

Sandra Kalapudas

Jag heter Sandra och läser just nu min sjunde termin på Logopedprogrammet på Karolinska Institutet. Här kommer du kunna följa mig under min studietid!

Hör gärna av dig om du har frågor gällande utbildningen eller studentlivet.

Läs mer om mig