Termin 5 på logopedprogrammet

Hej på er! Hoppas ni har haft en bra sommar!

Nu är jag tillbaka här efter ett sommaruppehåll innehållandes lite semester och så lite sommarjobb 🙂 Termin fem påbörjar jag nu och är alltså inne på andra halvan av utbildningen eftersom logopedprogrammet är ett fyraårigt program. Idag var jag en kortis i skolan eftersom vi endast hade en terminsintroduktion där vi fick massa info om den här terminen och vad den kommer innehålla. Sådana tillfällen brukar inte vara obligatoriska men jag rekommenderar starkt att gå på dessa tillfällen då man får en bra överblick över terminen och massa bra och viktig info om kommande kurser, examinationer, praktik osv.

Denna termin kommer att fokusera på vuxna med tal- och språkstörningar. Tidigare terminer har vi läst om tal- och språkstörningar hos mindre barn och sedan hos skolbarn men nu kommer vi alltså att fokusera på vuxna patienter. Terminen kommer att bestå av dessa kurser:

  • Kognitions- och neuropsykologi 2
  • Medicin 4 (geriatrik, neurologi och rehabiliteringsmedicin)
  • Tal- och språkstörningar hos vuxna
  • Tal- och språkstörningar hos vuxna – verksamhetsintegrerat lärande (= praktik!)

Än så länge vet jag inte så mycket mer om kurserna än vad de heter men jag kommer såklart skriva mer om varje kurs under terminens gång! 🙂 Första kursen som är Kognitions- och neuropsykologi är en ganska liten kurs som ges på Stockholms Universitet, så där kommer jag att spendera denna och nästa vecka. Resten av terminen kommer vi hålla till på Campus Flemingsberg. Nu ska jag sätta mig och läsa lite, vi hörs i veckan igen!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig