Vad finns på Karolinska Institutet?

Hej på er! Hoppas allt är bra med er! Såhär inför jul tycker jag alltid att skola och jobb kan kännas lite stressigt, det är mycket som ska avslutas innan man kan gå på lite julledighet. Den här veckan är min sista praktikvecka så det kommer ett inlägg snart om var logopeder som arbetar med vuxna patienter arbetar (jag har skrivit ett inlägg om var logopeder som arbetar med barn kan arbeta, jag länkar det här nedan!).

Var jobbar logopeder som träffar barn?

Ni som hittat hit och läser om logopedprogrammet vill nog såklart veta mycket om programmet och om yrket men eftersom utbildningen är fyra år och mycket tid spenderas på KI så kommer här lite fakta om KI och vad som finns att tillgå på skolan 🙂

  • På Campus Flemingsberg finns ett gym som heter Base och på Campus Solna finns ett gym som heter Box!
  • Det finns en pendlarbuss som går mellan campus i Flemingsberg och campus i Solna. Jag har aldrig behövt vara på båda campus under samma dag men om man skulle behöva det så är det ju superbra.
  • KI har två studentkårer; Odontologiska föreningen (för tandläkar- och tandhygieniststudenter) och Medicinska föreningen (för övriga studenter). Kårerna anordnar allt möjligt så som baler, sittningar och idrottsaktiviteter.
  • Biblioteken är väldigt bra både i Flemingsberg och i Solna. Vi bokar ofta grupprum och sitter och pluggar där! Biblioteken är stora och det finns mycket sittplatser även om man inte bokat ett grupprum.
  • Det finns möjlighet att plugga utomlands! Detta är jag dock inte så insatt i eftersom det är något som inte varit aktuellt för oss än men jag kommer nog skriva mer om detta längre fram 🙂
  • Bra möjligheter att ha mat i kylskåp och värma i mikro (se bild nedan från Campus Flemingsberg)!
  • Det finns möjlighet att köpa lunch/fika både på Campus Flemingsberg och Solna om man glömt sin matlåda eller inte hunnit laga mat!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig