5 tips till att klara tentan på första försök

Tenta perioden är igång och för vissa är det kanske er första tenta som ni skriver. Här har ni 5 tips på hur ni kan klara tentan på bästa sätt. Glöm inte att inte stressa och ha kul under studiegången. Om man inte klarar en tenta så är det inte hela världen. Ni har möjlighet att skriva omtenta.

  1. Äldre tentor: Gå igenom äldre tentor. Fråga äldre kursare om gamla tentor. Det hjälper er att förstå vad som förväntas komma på tentan. Man får liksom en översikt.
  2. Gå igenom föreläsningsmaterial: Allt som kommer på tentan har man oftast alltid gått igenom under föreläsningen. Lyssna på föreläsningar och gå igenom powerpointen i efterhand.
  3. Plugga för att lära er, inte för att klara tentan: När ni pluggar, fokusera på att lära er så att ni kan tillämpa den information ni lärt er i kliniken/när ni vårdar patienten. Dvs, plugga inte bara för att klara en tenta.
  4. Plugga tillsammans med era kurskamrater: Man lär sig så otroligt mycket genom att diskutera med varandra. Förhör varandra och ta del av varandras kunskaper. Mitt tips är dock att hålla er till 2-3 personer max för att det inte ska bli alltför stökigt.
  5. Boka ett grupprum: Biblioteken i Flemingsberg har riktigt bra grupprum för er som vill plugga i en tyst miljö. Dessutom finns det whiteboards för er som tycker om att skriva/rita bilder. Klicka här, för att boka ett grupprum.

2 kommentarer

Dalal

Dalal

Hej Sara Vad roligt att läsa din inlägg så intressant . Jag läser till sjuksköterska programmet termin 2 och känner verkligen att det inte är min grej jag jag alltid velat plugga till tandhygienist men väggen till de har verkligen varit jobbig sökte 2 år kom inte in , tips på om jag kan byta från ssk till tandhygienist är möjligheterna större då eller ? 🙏

Sara

Sara

Hej! Man får inte förträde vid antagning om man läst ssk-programmet, dock kan man göra hp-provet och på så sätt ha en större risk att komma in. Lycka till! MVH Sara

Relaterade inlägg