Första klinikpasset under augusti med en patient som inte dök upp

”Sommarlovet” har närmat sitt slut och vi är nu tillbaka till kliniken. Just på grund av rådande situation i samhället med Covid-19 har vi missat en del klinikpass under termin 2. Därför har vi tagit igen de passen under juni och augusti och istället haft 1 månadsledighet under juli.

Idag hade vi vårt första klinikpass  inför augusti och gud vad man saknat allt! Kl. 8:30 skulle vi ha vår första patient, men tyvärr dök patienten inte upp, vilket var lite tråkigt. Istället fick jag och min klinikpartner undersöka varandras munnar och ta bort tandsten på varandra. Vi spenderade också tiden till att göra lite Quiz frågor som lärarna lagt ut på Canvas (en lärarplattform där all material publiceras för oss studenter) för att fräscha upp minnet.

Kl. 12:00 hade vi lunch och då åt jag min efterlängtade dolma som mamma hade lagat till mig. Lunchen spenderades med klasskamraterna och en del prat. Kl. 13:00 var det dags att gå till kliniken igen för patient nummer 2 och som tur är kom patienten på sin tid. Både jag och min klinikpartner samarbetade och turades om att undersöka patientens mun. Jag och min klinikpartner brukar dela upp munhalvan så jag får undersöka  halva underkäken och halva överkäken. På detta sätt lär vi oss att t.ex. hålla i en spegel för att synligöra insidan av tänderna i överkäken.

Kl. 16:00 var det dags att åka hem igen och då passade jag på att handla mat och sen sov jag direkt när jag kom fram då jag hade vaknat kl 5.00 p.g.a. att jag åkt från Gävle till Stockholm på morgonen.

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg