Hur ser en vanlig dag ut på tandhygienistprogrammet? termin 1

Dagarna varierar väldigt mycket på tandhygienistprogrammet. Ingen dag är lik den andra, utan de varierar väldigt mycket beroende på om vi har tenta, klinik m.m. Men en vanlig dag när vi inte har klinik eller tenta så börjar oftast föreläsningen kl 9:00 och då slutar vi antingen 12:00 eller 16:00 beroende på hur mycket information som bör ges.

Schemat brukar se ut såhär på ett ungefär:

kl 9:00 – föreläsningen börjar och då brukar vi ha 10 – 15 minuters rast varje h.

kl 12:00 – lunchdags. Det finns mikro om man önskar att värma maten, annars kan man köpa lunch.  Kylskåp finns också MEN jag har hört att vissa människor har svårt att skilja på vad som är mitt och ditt så jag har oftast med mig min lunch i min väska.

Om vi inte slutar kl 12, kan vi ha följande:

kl 13:00 – seminarium eller föreläsningar fram till kl 16:00.

Om det är en klinik dag brukar det se ut såhär:

Innan kl. 8:30 ska vi ha bytt om till klinik kläder + spritat båset.

8:30 – börjar vi och läraren går igenom dagens moment som ska undersökas i kliniken.

Fram till kl. 12 är antingen du eller din kamrat patient och den andra är tandhygienist.

kl 12:00 – lunch – (innan man går upp till kliniken kan man passa på att borsta tänderna för att det ska vara fräscht i munnen)

kl 13:00 – byter man roll med sin kamrat. Den som va patient är nu tandhygienist och tandhygienisten är nu patienten.

kl 16:00 slutar vi och då ska båset städas och spritas. Läraren brukar också ha en liten genomgång där vi får feedback eller ny information, innan vi får åka hem.

2 kommentarer

Erika

Erika

En praktisk fråga, tar ni med er tandborstar och tandkräm till skolan eftersom ni ska ha klinik efter lunch också? Känns inte så fräscht annars :)

Sara Jabbouri Yousef

Sara Jabbouri Yousef

Hej Erika! Ja, alla mina vänner inkl jag har tandborste och tandkräm i vårt skåp. Efter lunch ser vi till att borsta tänderna för att det ska vara fräscht inför nästa "tandhygienist" som ska undersöka våra tänder.

Relaterade inlägg