Hur ser ett vanligt klinikpass ut på tandhygienistprogrammet?!

Klinikpassen är vanligtvis schemalagda med start kl. 8:30 och avslutning kl. 16:00. Innan 8:30 ska alla studenter ha bytt om till klinikkläder vilket vi blir tilldelade innan klinikkursen börjar. Därefter ska man tillsammans med sin klinikpartner förbereda båset.

 

Vi börjar med att tvätta händerna (viktigt med hygien), sprita HELA båset samt ta fram material som ska användas till undersökningen. När allt är klart och förberett startar lärarna igång dagen vid 8:30 med upprop samt genomgång av vad som ska undersökas under dagens klinikpass, t.ex. fick vi en gång undersöka karies. Vi får turas om att leka tandhygienist fram till lunch, sedan får tandhygienisten byta roll och istället vara patient. Under första terminen får vi inte ”riktiga” patienter, utan din klinikpartner får vara din patient.

Kliniken är det bästa jag vet, det är sååå roligt!! Längtar tills vi tar examen så att jag kan behandla patienter 24/7 och inte bara under de schemalagda klinikpassen. Det som är så bra med tandhygenistprogrammet i KI är att man redan under första terminen får en inblick kring hur det är att jobba som tandhygienist. Det är en väldig givande och rolig utbildning som jag starkt rekomendera till många att läsa!

 

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg