Min första patient på kliniken!! Hur gick det?

Dagen började med att jag vakna kl. 6:00. och därefter fick jag skjuts av min farbror från upplands Väsby till Karolinska Institutet. Som tur var, så slapp vi morgon trafiken. Det pirrades i hela magen, tanken på att jag snart kommer att få träffa och undersöka min allra första riktiga patient.

När jag kom fram till kliniken hade min super duktiga klinik partner redan spritat båset (tack m.) och därefter läste vi på journalen för att få lite ökad information kring patientens tillstånd.

Kl. 8:30 anlände patienten och gud vad nervös jag blev. Haha, jag vågade inte hämta in patienten själv så min klinik partner följde med och då ropade vi upp patientens namn vid receptionen. Därefter följde patienten med in i behandlingsrummet och då började undersökningen.

Jag och min klinik partner m. undersökte patienten tillsammans genom att jag t.ex. först undersökte underkäken och min klinik partner överkäken. Det gick super bra, dock kände jag mig lowkey flummig och nervös att jag blandade ihop kvadranter. Ja du läste rätt kvadranter, haha men anyway får läsa på lite mer till nästa gång. Men för att sammanfatta det hela, så gick det jätte bra och vi fick mycket stöd av lärarna. Så ni som kommer att träffa patienterna för första gången vill jag säga var inte stressade, det kommer att gå super duper dunder bra!!

2 kommentarer

umme Sumaia

umme Sumaia

Vad kul ! Jag funderar på att läsa till tandhygenist.jag är 28 år gammal .jag kan börja tandhygenistprogrammet nästa år. Tror du ska det bli lättare att få jobb i 32 år gammal.

Sara Jabbouri Yousef

Sara Jabbouri Yousef

Hej! Ja självklart, de behöver verkligen tandhygienister så jag tror definitivt att du får jobb.😊

Relaterade inlägg