Oral radiologi kursen närmar sitt slut!

Oral radiologi kursen närmar sitt slut och den skriftliga tentan skrevs idag. Nu är vi officiellt klara med alla skriftliga tentor under termin 2.  Det känns så himla sjukt att tiden gått så snabbt, dock har jag inte känslan ”äntligen sommarlov” eftersom vi fortfarande kommer att ha klinik under juni och augusti. Men jag ser framemot att utvecklas inom det praktiska området då det var ett tag sen vi hade patienter.

Dagen innan den skriftliga tentan hade vi också en praktisk examination i kursen oral radiologi. Examinationen gick ut på att man skulle ta bitewing- och apikala bilder. I varje bås var man två och två, men man jobbade självständigt så man fick turas om, t.ex. hade jag den högra munhalvan och min klinikpartner den vänstra.

Dock började det segt för oss, då sensorn inte fungerade och vi fick byta bås två gånger och samma problem gällde för båda båsen. Efter 30 min av missad examinationstid, fick vi äntligen ett fungerande bås. När vi väl var klara med alla bilder, skrev vi upp oss på listan och läraren fick då komma och bedöma ifall bilderna blev godkända. Man fick bara ta en bild i början och därefter om de inte blev bra så fick man max 2 chanser på sig att ta om bilden. Jag var tvungen att ta om två bilder och därefter blev jag godkänd!! Nu är det bara kliniken som återstår och sen är vi officiellt klara med termin 2, hur sjukt är inte det.

0 kommentarer

Relaterade inlägg