Tips på hur man förbättrar studiemiljö hemma

Under de senaste tiden är det många skolor som har online undervisning på grund av rådande situation i samhället och därför tänkte jag tipsa kring hur du kan förbättra din studiemiljö hemma.

  1. Skilj din myshörna från din plugghörna.

Man är mindre produktiv om man sitter i sin myshörna t.ex. säng/soffa då hjärnan tror att det är dags att ”chilla”. Därför är det viktigt att skapa en plugghörna. T.ex. brukar jag studera vid köksbordet då jag kan koncentrera mig som mest där.

2. Lyssna på en lugn bakgrundsmusik.

Själv brukar jag söka på ”study music” på youtube och därefter välja den bakgrundsmusik som passar mig bäst när jag pluggar. Men alla är olika, vissa behöver en tyst miljö medan andra kanske behöver lite ljud i bakgrunden.

Jag själv tycker att jag ibland pluggar bäst i ett kafé, där jag hör lite surr, men ibland behöver jag tystnad och då sitter jag i ett tyst rum. Så det är ganska olika från dag till dag, men för det mesta föredrar jag tystnad.

3. Stäng av all elektronik som distraherar dig

Oftast är man mindre produktiv när man hör mobilen plinga eller tv:n låta i bakgrunden, därför är det bäst att stänga av allt och lämna de på en plats där man inte enkelt får syn på mobilen t.ex.

 

 

 

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg