frågetecken

Vem passar på sjuksköterskeprogrammet?

Som sjuksköterska finns det en mängd varierande arbetsplatser och arbetsuppgifter. Därför tror jag att många kan passa på programmet/i yrket.

Men en tanke som jag har är att man borde vara intresserad av att hjälpa och ta hand om människor, men även att trivas att arbeta nära människor. Men det är väl oftast en av anledningarna till att man sjuksköterskeprogrammet eller liknande program!!

Det kan även vara bra att vara intresserad av hur kroppen fungerar eftersom en del kurser handlar om det. Anatomi och fysiologi börjar man läsa på termin 1. Det lägger grunden för några av de vidare kurserna under utbildningen! Till exempel mikrobiologi, patofysiologi, farmakologi och läkemedelshantering!

Utöver detta handlar utbildningen mycket om omvårdnad och människor i olika vårdkontexter. Alltså hur man som sjuksköterska bör bemöta människor i olika vårdsituationer.

Jag tycker inte att man behöver ha läst natur linjen på gymnasiet, jag har inte gjort det och har klarat mig ändå. Vissa i klassen som har läst natur kan redan vissa saker som jag aldrig hade hört talas om. Men det är klart att det går ändå. Utbildningen är gjort utifrån de behörighetskraven som finns, inget annat!

Jag rekommenderar den som tycker att detta låter intressant att söka!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig