VFU termin 1 – inställd

Hej på er!

Vecka 50 var det planerat att vi som går första terminen skulle ha VFU (verksamhetsförlagd utbildning = praktik) för första gången! Jag var placerad på öron, näsa, hals avdelningen på Karolinska Sjukhuset i Huddinge. Under praktiken skulle vi få följa med en handledare runt och se hur det går till på den arbetsplats man var placerad på.

Men imorse fick vi besked att det ställs in på grund av rådande omständigheter. Anledningen är alltså att många av vårdens verksamheter är hårt belastade på grund av COVID-19.

Det var såklart ett tråkigt besked för oss i klassen, men samtidigt förstår man beslutet och det är inte så mycket att göra någonting åt. Vi kommer istället att få aktiviteter att göra via zoom under den veckan för att uppnå de berörda lärandemålen. Sen är det bara att hålla tummarna att vår VFU under nästa termin kan bli av!

Vi kommer såklart ha fler möjligheter att gå praktik när det passar bättre!

Var rädda om er själva och varandra!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig