5 tips inför tentan

I ett tidigare inlägg skrev jag om vad en tenta är för något. I detta inlägg kommer istället tips inför tentan!

♦ Plugga utifrån lärandemålen! Inför examen kommer information från lärare kring uppgiften och hur man ska plugga. Men något som också är viktigt är att se över lärandemålen och se så att man uppnår dem! Jag pluggar nästan alltid utifrån lärandemålen, speciellt på anatomi och fysiologin!

♦ Börja i tid! Ja detta tips är tjatigt, men att bara börja med något litet gör en sådan skillnad, för då är man igång. Det är inte lika tungt att putta på något som är i rullning!

♦ Försök att hitta några som du kan plugga eller diskutera med! Man lär sig sååååå mycket av det och man får tänka själv (jämfört med att passivt se en video eller läsa en text). Även under pandemiomständigheter kan man hitta pluggkompisar på distans, släng ut en fråga så lovar jag dig att någon/några kommer att vilja plugga tillsammans!

♦ Plugga på ett roligt och stimulerande sätt! Har du en kreativ ådra? Rita alla immunsystemets celler ni lär er om! Är du musikalisk? Skriv en liten låt om aktionspotentialer så är så himla svårt att få in i skallen! Gillar du inte att sitta still och plugga? Ta en joggingtur och lyssna på den där podden som läraren tipsade om! Min poäng är att man kan plugga på tusen olika sätt och hitta sin egna favorit.

♦ Till sist vill jag bara skriva att tro på dig själv och ta hand om dig själv, sov ordentligt, ät en bra frukost, ta en rask promenad (eller höj pulsen på annat sätt) innan tentamen för att dämpa nerverna. Känns det skit efter tentan, då finns det möjlighet att göra omtentamen. Allting löser sig i slutändan!

Lycka till på alla tentor nu!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig