sjuksköterska praktik

5 tips inför VFU (praktik)

♦ Förbered dig genom att ha koll på vad som förväntas av dig under din VFU, det innefattar delvis lärandemål men även vilka uppgifter du ska göra under tiden. Det kommer underlätta för dig att planera hur du vill lägga upp det.

♦ Planera hur du ska åka till VFU-platsen och var där i tid så du inte behöver stressa. Detta är extra viktigt första dagen! Men fortsätt sedan att komma i tid, det är väldigt viktigt eftersom den tid som man missar måste man ta igen för att få godkänt på VFU momentet. Om du gör ett bra intryck kanske du dessutom kan få extrajobb!

♦ Tro på dig själv och våga lära dig! Gör du något pirrigt, exempel att sticka någon, ha stort fokus på vad du gör men även din andning. Det är viktigt att andas lugnt för att behålla sig lugn. Blir något tokigt så är det ingen fara, alla är någon gång nya och gör ibland fel. Men det är då man lär sig som bäst, eller hur?

♦ Ta initiativ och försök suga åt dig så mycket som möjligt. Om det finns möjlighet så är det bra att följa med olika vårdpersonal (både gällande yrkesprofession och individer) för att se hur olika personer arbetar. Alla har olika tips och tricks som kan hjälpa dig på vägen att hitta vilket sätt som fungerar bäst för just dig!

♦ Reflektera över vad du har lärt dig och hur du tycker att du kan utvecklas vidare!

Har du några tips inför praktiken? Skriv en kommentar så kan vi lära av varandra!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig