Akutsjukvård och lite annat

Hej!

När jag läser min blogg inser jag att majoriteten av inläggen är väldigt informativa om utbildningen och inte så mycket hur mitt liv som student är. Därför har jag tänkt att denna vecka ska jag skriva mer om min vardag som röntgenstudent.


Idag började jag min dag med en lyxfrukost. Det blev en äggröra á la Julia Child! (Bon appétit!) Persilja och äggröra är verkligen en kulinarisk kombo! Tro inte dock att jag gör denna typ av frukost varje dag, för vore bara en lögn. Men idag behövde jag denna frukost, mest för motivation. För dagens schema bestod av många timmar föreläsning. Vi har precis börjat med en ny kurs som heter Akutsjukvård och katastrofmedicin och då behövde jag en stadig frukost för att klara av dagen.

 

I denna kursen ska vi få lära oss hur man hanterar katastrofer och akuta händelser relaterat till vårt yrke. Vi har inte kommit så långt in i kursen, för den började bara idag, men det är många övningsmoment som ingår i kursen. Bland annat ska vi få göra scenarioövningar på händelser som kan uppkomma när man jobbar med sjuka patienter i sjukhuset, samt lära oss hur vi ska arbeta om Sverige hamnar i någon typ av katastrofläge.

Hittills har vi mest snuddat begreppet katastrof och hur Sverige är indelat i olika beredskapskategorier. Förutom det hade vi en specialistsjuksköterska/anestesisjuksköterska som berättade om sitt jobb som ambulanspersonal. En riktigt duktig föreläsare också, för han fick verkligen en att lyssna på allt han sa. Satt där med stora öron och lyssnade på hur hans arbete var. Det blev också tydligt att det fanns många delar som vi kan lära oss av ambulanspersonal när det kommer till akuta händelser.


Efter föreläsningarna drog jag till KI’s gym och körde konditionsträning. Måste återigen påpeka att gymmet är helt gratis för oss som är studenter på KI, vilket är amazeballs! Ett mål som jag satt upp denna termin är att lära mig hur man tränar på roddmaskinen. Har googlat och youtubat en hel del för att förstå hur det ska se ut när man är på en roddmaskin, men just nu gissar jag mig mestadels fram. Men jag tänker att övning ger färdighet! Så länge jag lyckas med att bli trött och andfådd så är jag ganska nöjd.

 

Men nu ska jag ta det lugnt, spela lite tv-spel och sedan plugga.

Allt väl!

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig