Antagning till Röntgensjuksköterskeprogrammet

Hej!

Imorgon 15 mars öppnar antagningen för höstterminens utbildningarna och bland dom alla öppnar även antagningen till Röntgensjuksköterskeprogrammet. Det innebär att nu finns chansen att söka till ett av de viktigaste yrken inom vården. Många lärosäten har intag till denna utbildningen endast en gång om året och detta gäller även hos Karolinska Institutet.


Jag minns den dagen jag letade efter intressanta utbildningar på antagningens hemsida och råkade snubbla över röntgensjuksköterskeprogrammet. Inte hade jag koll på att utbildningen var ett eget program och inte en specialistutbildning. Men efter lite efterforskning insåg jag att detta kunde vara något för mig. Och nu efter snart 2 år ångrar inte jag en sekund över mitt val.

Utbildningen och valet till att bli röntgensjuksköterska har vuxit för mig. För mig känns yrket som något utvecklande och omväxlande. Min tanke är att utan röntgensjuksköterskornas insatser kommer det inte kunnas ställa rätt diagnos och rätt behandling. Därför känns yrket som något viktigt och värdefullt.


Om du har likt mig bara råkat snubbla över röntgensjuksköterskeprogrammet och är ute efter att få veta mer om utbildningen så tycker jag att du ska komma tillbaka. Under den kommande perioden fram till den 15 april (sista anmälningsdagen för HT19s utbildningar) kommer jag ta upp lite olika saker om utbildningen på Karolinska Institutet och varför det skulle kunna vara intressant att bli röntgensjuksköterska. Så titta snart förbi igen!

Allt väl!

Tony

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig