Antagningspoäng för röntgensjusköterskeprogrammet

Hej på er!

I och med att sista anmälningsdagen till högskoleprovet närmar sig (1 februari är sista anmälningsdagen), vill jag delge om vad som kan krävas av dig för att kunna bli antagen till röntgensjuksköterskeprogrammet på Karolinska Institutet.

När jag sökte till KI ville jag definitivt veta vad för antagningspoäng som krävdes för att kunna bli antagen. Men ibland är det lite klurigt att hitta antagningspoängen. Vanligtvis brukar det finnas en länk på antagning.se bredvid det program du söker till och där finns även information om tidigare antagningspoäng. Men du behöver inte leta så mycket mer, för här kommer dom för röntgensjuksköterskeprogrammet på Karolinska Institutet! (Kortfattad version)


Antagningspoäng för HT 2017

BI (Gymnasiebetyg)       HP (Högskoleprovet)

16,23                              0,80  


Antagningspoäng för HT 2016

BI (Gymnasiebetyg)      HP (Högskoleprovet)

17,90                              0,90


Skillnaden ni ser mellan 2016 -2017 beror på antalet sökande. Tyvärr var det inte lika många som sökte till programmet inför HT 2017 och därmed sjönk antagningspoängen. Men ju fler som söker, ju högre bli antagningspoängen. Men om du är intresserad av att söka till KI och plugga till röntgensjuksköterska kan du se om du behöver göra högskoleprovet  eller om dina gymnasiebetyg räcker. Jag gjorde högskoleprovet för att öka mina chanser att bli antagen. Jag var som sagt inte så pluggmotiverad i slutet av mitt sista gymnasieår, så högskoleprovet gav mig en till chans att kunna komma in på utbildningen. Och det är jag glad över!

Allt väl!

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig