En trött Tony

Jag har sovit ganska dåligt dom senaste nätterna och känner mig ganska seg runt den här tiden på kvällen. Finns det något som att lägga sig för tidigt?  Förmodligen borde jag varva ner innan läggdags. Har läst om att man ska vara ifrån någon typ av skärm två timmar innan läggdags. Det sker sällan då jag nästintill alltid ligger med mobilen och slösurfar på helt slumpmässiga sidor och social medier tills jag nästan tappar mobilen ur handen. Ska nog testa det.


Utbildningen flyter på och vi hade två föreläsningar igår, en om psykologiska kris- och traumareaktioner och en annan om brännskador. Föreläsningen om brännskador var riktigt intressant. Speciellt när föreläsaren drog anekdoter om fall som hon själv varit med om. Historier som verkligen berörde. Det kan komma tillfällen där vi kan behöva undersöka brännskadade och då gav föreläsningen en bra inblick på vad vi framtida röntgensjuksköterskor ska tänka på när vi hantera en patient som blivit svårt brännskadad.

Utöver det har vi ett grupparbete där vi läser om en KAMEDO-rapport. Kort förklarat är det en rapport om en stor olycka eller katastrof som skett och som vi har i uppgift att kort presentera om. Deadlinen för presentationen är på måndag nästa vecka, så jag har spenderat en del tid med min grupp för att få ihop presentationen. Vi är på god väg att bli klara innan måndag, men det är mycket som ska läsas och formuleras om i egna ord. Vår grupp har fått en rapport om diskotekbranden i Göteborg. Vad jag inte visste om den katastrofen var att den var anlagt. Skälet till att personerna anlade branden var för att de inte fick komma in gratis på festen. Helt vansinnigt!

En annan sak jag behöver ordna denna vecka är min ansökan till utbytesstudier utomlands! Jag behöver även spy ut ett CV och ett motiveringsbrev, vilket ska vara redo att skickas in med min ansökan på fredag.

Härligt med mycket skrivande! (Läses med en stark ironisk ton)


Allt väl!

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig