En uppdatering; sista kursen

Hej!

Måste erkänna att det är de sista pluggkrafterna som är igång just nu. Det krävs mycket energi för att kunna fokusera på studierna. Men det är nära nu, snart så kommer ledigheten. Eller i mitt fall ledighet från att tänka på studier. För sommarjobb blir det. Ska jobba som undersköterska denna sommar också, men på ett annat sjukhus.

Nu i slutet så är vi inne på vår sista kurs. Pedagogik & Ledarskap. Kursen fokuserar på olika teorier om lärande och ledarskap, men även om grupputveckling. Inom vården kommer vi arbeta i olika små arbetslag och då är det viktigt att veta hur man kan vara en schyst arbetskollega och gruppkamrat. Dessutom lär vi oss om hur man kan vara en bra pedagog när det kommer till att hjälpa patienter att förstå hur en röntgenundersökning går till och hur de kan hjälpa oss att hjälpa dem. Mycket smått och gott ingår i kursen.

Kursen innan, Akutsjukvård och Katastrofmedicin avslutades för ett tag sedan. Mest jag som är dålig på att berätta när saker och ting avslutas i vår utbildning. Den är i alla fall över och jag klarade tentamen. Vilket innebär att jag bara behöver klara denna kurs för att slippa någon typ av komplettering efter sommaren… Så jag kämpar på!

Ha det gott tillsvidare!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig