Föreläsningar & examinationer

 

Förra veckan bestod av föreläsningar, seminarium och slutligen examinationer. Kursens upplägg har varit annorlunda från tidigare kurser där vi främst haft föreläsningar och enstaka seminarium. Denna gång har vi haft heldagar där vi börjat dagen med en föreläsning, vidare till att ha seminarium där vi diskuterat patientfall och slutligen blivit examinerade för att se om vi lärt oss något av dagen. Det är otroligt krävande, om inte nervigt då man känner sig urusel om man inte lyckats fatta allt. Men som tur är har allt varit otroligt intressant så man har hängt med det mesta. Har klarat mig än så länge.. he he (TAR I TRÄ)

Varför vi läser just denna kurs är för att vi ska hitta de patologiska fynd (sjukdomar) som kan synas vid undersökningar. Några av dessa sjukdomarna kan vara superakuta och då är det viktigt att vi känner till hur det ser ut på de bilder vi tar. Ser vi inte till att patienten får hjälp/behandling direkt finns det risk att patienten blir sämre under den tid hen väntar och det kan leda till komplikationer. Komplikationer som kunde ha undvikits om man agerat tidigare.

Hittills har vi gått igenom patologiska fynd inom ultraljud, datortomografi och slätröntgen. Idag fortsatte vi över till nuklearmedicin och imorgon ska vi fortsätta med röntgendiagnostik när det kommer till barn. Det ser annorlunda ut hos barn och då är det bra för oss att veta vad som är rätt och fel i de bilder som tas i samband med barnundersökningar.

Vill dela med mig (om någon från KI läser hehe) att det har varit fantastiska föreläsare och de har verkligen varit till stor nytta. De som föreläst är verksamma radiologer och om någon har koll så är det dem! De har varit väldigt bra på att ge svar på våra frågor också! Så denna kurs får fem av fem toasters!

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig