Måndag – December 17

Vilken fin måndag det har varit! Snön lyfter verkligen upp ens humör och det känns mycket ljusare ute. Stor tumme upp!

Men idag tänkte jag börja med ett veckoprojekt på bloggen. Nämligen daglig uppdatering av sista veckan inför jul. För hur ser den ”sista” veckan innan jul ut? Som KI-student har man egentligen inget jullov, men de kursansvariga på röntgensjuksköterskeprogrammet är snälla nog att inte planera in obligatoriska föreläsningar under mellandagarna. Men vi har fortfarande uppgifter som ska göras.

Denna vecka är min sista vecka i kursen VFU 3 och imorgon ska jag examineras på min praktikplats! Känns helt ok, men är lite nervös. Just nu känns det bra när man är själv med patienter och förbereder dem inför undersökningarna eller utför undersökningarna, men att någon ska kolla på imorgon(!?!). Det sätter lite press på en. Är ändå positiv att det kommer gå bra. (Intalar mig det iaf.)

Idag började jag dagen med att komma 30 minuter försent till praktiken. Dels var det jag som inte förstod att snö ute på marken, betyder även snö på bilen. Så det tog mig 20 min att borsta av snön på bilen och skrapa av isen. Sedan hamnade jag i en fin trafik där en lastbil fastnat i en uppförsbacke. Mitt tålamod var dock högt imorse och jag lät det ta den tid som det tog att komma förbi hela kaoset.

När jag väl kom fram var det ingen fara. Det var bara att ta en kaffe och successivt börja med att ta in patienter. Sammanfattningsvis såg dagen ut såhär:

06.00 – Vakna.
07.00 – Borsta av bilen.
08.30 – Startar dagen på praktikplatsen.

11:30- Lunch.

14:30 – Fika .
15:30 – Slut för dagen.
16.00 Hemma.

Tänker att jag borstar av bilen lite tidigare imorgon. Vi hörs!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig