Nu börjar studierna igen!

 

Idag startar jag tredje terminen av röntgensjuksköterskeprogrammet!  Sommarlovet flög förbi och det är dags att komma in i studierna igen. När man inte studerat på ett tag har tidigare kunskaper, hmm låt oss säga, arkiverats längst in i kunskapsförrådet som man kanske inte dagligen (Läs: inte alls) rotat igenom. Därav är det läge att repetera från de tidigare kurserna! Oftast är ju kunskapen lätt att få tillbaka med några simpla tillbakablickar i anteckningar.

Men jag har inte glömt allt! Under sommaren har jag haft turen att få jobba som undersköterska vid röntgenavdelningen på Karolinska Huddinge Sjukhus. Detta har gjort att jag har lyckats hålla kvar viss kunskap från det jag lärt mig sedan tidigare. Allt är inte förlorat!

Skillnaden från första dagen på termin ett och denna termin, är att vi direkt dyker ner i en ny kurs: Röntgendiagnostik 2. Det är inte någon introduktionsvecka som förbereder oss inför allt som ska komma, utan det är bara att direkt börja läsa kurslitteraturen. Men! Det ska bli skönt att få börja plugga igen. Man vill ju också bli färdig med sin utbildning! Fyra terminer kvar!

 

(Jag sittandes i röntgenreceptionen på Karolinska Huddinge Sjukhus)

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig