Råkade döda patienten

Vi kallades in i rummet bredvid och fick sätta oss ner runt ett bord. Chockade och förvirrade om vad som precis hänt satt vi helt tysta.  Hur tror ni att det här gick? frågade personen framför oss.  Ingen av oss visste riktigt vad vi skulle säga och började stirra runt på varandra för att se om någon vågade säga något. Personen framför pratade igen och sa. Vad jag kan säga är att ni tog livet av patienten, och inte bara en gång, utan ni tog livet av den stackarn två gånger. Vi utbrast i skratt

 

Hej!

Nej ingen riktig människa har dött på grund av mig eller mina klasskamrater. Det ni läst är en återberättelse från dagen då vår klass hade scenarioträning. Scenarioträning är ett moment där vi får gå genom en simulering av ett realistiskt scenario. Detta görs för att testa våra kunskaper inom akutsjukvård samt för att se hur vi samarbetar i grupp vid akuta händelser. Det var riktigt roligt men också  väldigt lärorikt.

Som ni kanske listat ut hade vår grupp tagit helt fel beslut och råkade döda vår patient. När vi senare gick igenom om vad vi gjort kunde jag lugnt säga att alla förstod att vi hade floppat totalt. Vi kunde inte låta bli att skratta åt det, för hur hade vi egentligen tänkt?  Våra handledare tyckte att det var lika kul och var i alla fall glada att det bara var en övning. Vilket jag också är glad över.

Att vi gör dessa scenarioträningar får verkligen en att vända ögonen mot sig själv. För man börjar inspektera och fundera vad man gjorde under den akuta händelsen. Det är inte lätt att veta alla gånger vad som ska göras och då är det bra att man utmanas i det. Tills nästa gång har vår grupp lärt sig att agera annorlunda. Så att ingen behöver dö av dåliga beslut.

Man lär sig av sina misstag!

 

Bjuder på en bild på mig där jag ligger på en spineboard och ska förflyttas över till en annan säng.

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig