Röntga djur som röntgensjuksköterska

 

Under min VFU på Huddinge Universitetssjukhus fick jag reda på att en av de verksamma röntgensjuksköterskorna på sjukhuset jobbade även med att röntga djur. Det hade jag aldrig tänkt på att vi skulle kunna göra! När man studerar är man så inriktad på vården för människan och glömmer bort att även djur är i behov av vård. Självklart kan de behövas röntgas för att få rätt behandling.

 

”Copyright AniCura” (Bildkälla: https://www.anicura.se/vara-tjanster/datortomografi/)

 

Så himla kul att man kan gå den riktningen om man skulle vilja jobba med djur i framtiden. Enligt henne arbetade hon 60% inom vården och 40% inom djurvården. Men för att få röntga djur så behövde hon läsa till en extra utbildning. Gissar på att det handlar om att man ska få förståelse till olika djurs anatomier och deras skelettbyggnad.

 

”Copyright AniCura” (Bildkälla: https://www.anicura.se/vara-tjanster/rontgen/)

 

Att läsa till röntgensjuksköterska ger en kompetens och kunskap inom radiologi. Det är inte lite vi läser om röntgenstrålningar och säkerhetsreglerna bakom dem. Om det är någon som ska röntga så är det nog inte mer rätt än att en utbildad röntgensjuksköterska gör det. Så det inte blir fel. Så tänker jag i alla fall.

Allt väl!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig