Rundvandring på campus med nya studenter

Gårdagen startade med en föreläsning i den kurs som vi läser nu: Röntgendiagnostik 2, och lite Kahoot. Dels för att repetera tidigare kunskaper och förklara vilka målen är som vi ska uppnå i kursen. I denna kurs kommer vi fördjupa oss i att hitta patologiska fynd i röntgenbilderna.

Utöver det så fick vi även träffa de nya röntgenstudenterna! Woop woop! Fantastiskt kul att se så många som vill bli röntgensjuksköterskor! Vi delade upp oss två-och-två och tog tag i några nya studenter för att visa dom runt KI´s campus. Hela campus är uppdelat i flera byggnader så det krävs en del orienteringskills för att hitta dit man ska när man är ny student. Tog mig ett tag att ens hitta alla föreläsningssalar under första terminen. Dels pågrund av mitt dåliga lokalsinne.

Några frågor som dök upp på rundvandringen var hur studietakten är på universitetet och hur mycket tid man bör lägga ner på studierna. Detta är verkligen varierande från person till person. Men en tumregel är att du ser det som ett heltidsjobb. Du ansvarar för dina studier, det är ingen som kommer övervaka att du gjort det du bör göra, utan det kommer bita dig i arslet om du inte studerat inför tentamen. Generellt är det ett ganska fritt schema på röntgensjuksköterskeprogrammet. Ibland är det obligatoriska träffar och ibland finns det föreläsningar/seminarium som kan vara bra att närvara vid. Att närvara och ta del av de föreläsningar som ges ökar bara chanserna för en att klara av kursen. Allt är ju upp till en själv. Men jag ska inte skrämmas och säga vad som är rätt eller fel,  jag upplever att alla studenter att sitt sätt att plugga och klarar tentorna galant.