Studentförfattarna

Att studera på högskola/universitet kräver en del skrivkunskaper från en. Den mängden skrivuppgifter som ska göras under dessa 3 år upplevs som en lång språkkurs i sig själv. Om jag slog ihop allt jag skrivit hittills hade det kunnat bli en novell. Men en riktigt tråkig novell! För jag märker att mitt ord-/frasförråd är väldigt begränsad. Så mycket upprepningar av samma ord som dyker upp i varje mening. Jag vet inte hur många meningar jag börjat med ordet; detta eller använt ordet; man.

 

Önskar att jag kunde få in en liten författare i mig som skänkte mig gåvan att skriva med fler ord. Men samtidigt så bedöms vi inte på våra språkkunskaper eller vårt ordförråd, det är såklart vad texten säger. Tror inte att det skulle vara så uppskattat om jag skrev faktamässigt texter med målande ord:


”Osynligt, men kraftfullt. Med en strålande energi för sig de mäktiga fotonerna genom kroppens massa och då, om de inte förvillat sig ut till det oändliga, kan ett avtryck på den hårda detektorplattan bildas och skapa ett magnifikt konstverk. Ett verk av gråa skalor.”


 

Men ibland så behöver man lite hjälp med att skriva en bra text. Speciellt nu, för min del, då vi arbetar med vårt examensarbete. Också känt som C-uppsatsen. För mig innebär det att jag letar efter redan skrivna uppsatser för att få ett hum om hur saker och ting kan eller bör skrivas. Och ibland kan hjälpmedlen finnas rätt under näsan på en, för Karolinska Institutet har en del tips om att skriva texter på ett akademiskt vis. Nedanför hittar du länkar som jag tycker är värda att kolla in om du också behöver lite stöd i skrivandet eller helt enkelt vill ha inspiration.

Skriva & Referera

 

Språkverkstaden

 

Ett STORT tips för dom lik mig, rädd att fråga, kan man få lite inspiration genom KI´s frasbank. Där finns superbra tips på hur man t.ex. startar en meningen eller bara behöver ett nytt perspektiv på ord.

Lista över fraser

 

Men som sagt, du förväntas inte ha en författares skrivkonstnärskap, istället räcker det med att fokusera på att bara vara en studentförfattare. En sån som skriver texter för att klara av kurserna.

 

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig