5 tips inför praktiken

De senaste 4 veckorna har jag fått erfara vad en arbetsterapeut gör på slutenvården. Om två veckor kommer ytterligare 5 veckor praktik (VFU) på primärvården. I och med dessa praktikperioden kommer mina tips inför:

 

 1. Se till att ha koll på e-tjänstekort och koder

  •   Det är långt mellan praktikerna de olika terminerna så se till att lägga kort och koder på ett bra ställe där du kommer ihåg de.
 2. Fräscha upp kollen på sekretess och hygienregler

  • En av anledningarna till att man kan bli underkänd/avstängt från en VFU är att man inte följer dessa regler. Läs på en extra gång så du är redo.
 3. Lägg lite tid på mailet till kontaktpersonerna

  • Inte bara är det första intrycket handledarna får av dig utan också ett väldigt bra tillfälle att få svar på frågor en har. Var ska jag? Vad behöver jag ha med mig? Vilken tid ska jag vara där?
 4. Kom i tid eller till och med lite tidigt

  • Att komma i tid visar att du respekterar handledarna och praktikplatsens tid. Och att vara lite tidig första dagen kan vara skönt för nerverna så att du hinner gå vilse om det skulle vara svårt att hitta rätt.
 5. Stilla nerverna – ett lärtillfälle

  • Att vara student på en praktikplats är ett ypperligt tillfälle att lära sig. Handledaren kommer inte lämna dig i sticket, det är ingen fara om det känns som att du inte kan någonting. Var nyfiken, ställ frågor, reflektera över det du ser och hör så kommer det gå utmärkt.

1 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar