Att göra inför terminsstart

Det är mindre än en vecka till terminsstart och jag hoppar mellan pepp på höst och oro för utmaningarna vi står inför. Men oavsett känslan är förberedelser alltid bra. Det lugnar mig att kunna checka av en del saker på listan inför första föreläsningen.

Registrera er på kursen i ladok

Registrering behövs för att få läsa kursen och i ladok får man även inrapporterade resultat vid avslutade kurser.

Kolla studentmailen

Dit skickas bland annat inbjuden till kursrummet på canvas, Karolinska institutets lärplattform.

Kolla igenom litteraturlistan

Vi är alla olika vad gäller kurslitteratur. Jag hör till den gruppen som anser att man inte behöver ha varenda bok på listan. Andra vill ha alla böcker för terminen redo. Hur man än är som person är det alltid bra att kolla igenom litteraturlistan för kursen man ska påbörja. Se om det är litteratur man redan har, något som finns att låna på bibliotek eller är det mest artiklar man kan finna på internet?

Hitta schemat

timeedit hittar man sitt schema och även om det mesta nu är digitalt behöver man ju veta när föreläsningarna är.

Canvas

På mailen får man en inbjudan till kursrummet på Canvas. Där ligger information om kursen, föreläsningar, uppgifter och dylikt. Jag tycker alltid att det är skönt att gå in och kika på materialet som ligger uppe innan kursstart för att få ett hum om vad kursen kommer innebära. Då kan man förbereda frågor på det man finner oklart och vet lätt om det är något man inte fått svar på under kursintroduktionen.

1 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar