Att skriva en c-uppsats

C-uppsatsen lämnades in för två veckor sedan och vi fick precis veta att den är godkänd! Så nu är jag klar med min arbetsterapeututbildning. Det är galet att tänka. 3 år har gått så fort och känns ändå som lång tid. Hur som tänkte jag skriva lite om mina tips efter att ha skrivit c-uppsats.

Välj ett ämne som intresserar dig. Det är såå viktigt att tycka ämnet är intressant när det blir tufft. För det kommer bli tufft. Att skriva en uppsats är en process och liksom i alla processer kommer med och motgångar.

Planera din tid. Arbeta med uppsatsen på schemalagd tid så att du kan slappna av när dagen är slut. Bestäm vilken tid som ska läggas på olika delar. Det ger mindre deadlines under resans gång att förhålla sig till och underlättar att alla delar finns på plats vid inlämning. Självklart finns det tillfällen då man beräknat fel och tidsschemat kommer gång på gång behöva justeras, men ibland behöver man också lämna en text som ”good enough”. Med lite tur har man tid att gå igenom texten och fixa till de delarna i slutet av arbetet.

Kommunicera med din uppsatspartner. På programmet ska man skriva med en annan person och jag har skrivit ett inlägg om det här. Men något som är väldigt viktigt uppsatsskrivandet är att man kan prata med sin partner. Det kommer alltid uppstå olika åsikter och frågetecken när två personer ska göra en studie tillsammans. Identifiera era styrkor och svagheter och diskutera hur ni kan använda de i arbetet.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar