Att söka jobb #yrkesroll

Det börjar närma sig. Snart står man där med examensbeviset i hand och förväntas börja sitt första jobb som legitimerad arbetsterapeut. Jag har haft CVt klart i månader och redan sökt ca 4 jobb. Jag har inte fått något hittills för att det varit lite för tidigt, men nu senaste veckan har jag fått två intervjuer!

Det finns jobb att få som arbetsterapeut i Sverige idag, men eftersom yrket är brett kanske inte jobben inom just ditt område är de absolut vanligaste. Här är mina tips inför att söka jobb:

Håll koll på vad som läggs ut

Anmäl bevakning på exempelvis platsbanken eller liknande jobbsajt. Det gör att du slipper gå in och kolla varje dag, istället får du ett mail när nya tjänster kommit ut och det är smidigt att hålla koll på.

Gå igenom alla annonser

Även om rubriken inte låter lockande kan jobbet vara intressant. Min upplevelse är att många bara har arbetsterapeut i titeln på sina platsannonser eller liknande men för att veta vilket område det faktiskt är är det bra att gå in och kika.

Sök!

En del jobb kan man som nyexaminerad känna sig underkvalificerad för men du förlorar inte mer än lite tid på att söka om du tycker jobbet verkar roligt!

Ta tillvara på dina styrkor från tidigare arbeten

Om du har haft jobb tidigare så har du erfarenheter och även kvaliteter från icke-arbetsterapeutiska yrken är värdefulla, glöm inte det när du skriver CV och personligt brev.

Ta hjälp med CV och personligt brev

Att skriva CV och personligt brev kan vara lite jobbigt och knepigt ibland. Mitt bästa tips är att ta hjälp. Be en kompis eller förälder att kika på det, sök internet efter tips och tricks. Och att alltid dubbelkolla och ändra så att det personliga brevet faktiskt är personligt till den arbetsplatsen du söker till.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar