Blodbussen på besök på campus

I förra veckan var blodbussen på besök på campus Flemingsberg. Jag har länge tänkt att jag skulle vilja bli blodgivare men har aldrig fått till att ta mig till en blodcentral för att testa om jag får ge blod. Men när bussen stod där när jag kom ut från föreläsningen kunde jag inte annat än att gå in.

Här är min erfarenhet av besöket 

  • För att anmäla mig fick jag börja med att läsa ett informationsblad om vad som gällde när man ger blod. T.ex. behöver du vänta tre månader efter att du skaffat en ny partner innan du får ge blod igen och sex månader efter en tatuering eller piercing.
  • Efter det fick jag lämna namn och visa min legitimation och fylla i en hälsodeklaration. Jag hade också möjlighet att ställa frågor om jag hade några.
  • Under tiden fick hålla en värmepåse i ena handen för att värma upp den och sedan fick jag ett stick i fingret.
  • Efter det fick jag lägga mig på en bår där en person tog mitt blodtryck och drog tre eller fyra rör blod. Detta skickas sedan iväg på analys och jag väntar nu på svar om huruvida jag får bli bloddonator.

Det var enkelt, informativt och spännande. Blodbussen kommer till campus ungefär varannan vecka så det finns alla möjligheter att gå dit och ge blod eller få information och därigenom kunna rädda liv.

 

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar