Förberedelser inför terminsstart

Vi är i mitten av augusti och kommande två veckor kommer springa fram. Hux flux är det den 2a september och skolstart. Är man det minsta lilla som jag är det lite att förbereda inför starten för att lugna nerver och få till peppen för hösten. Här kommer mina förberedelser.

Hitta schema

Kolla upp när terminstarten är och var man förväntas vara. Det är dessutom skönt att få ett hum om hur dagarna kommer se ut under den första kursen. Vi börjar till exempel termin 3 med en veckas plugg och sen tenta. Känns skönt att kunna förbereda mig på det mentalt så att det inte blir överväldigande den veckan.

Var hittar man sitt schema då? Jo, på time edit ska schemat läggas upp. https://cloud.timeedit.net/ki/web/student/ 

Här kan man välja program, termin och sen se schemat. I några fall har jag varit med om att delkurser inte lagt upp schemat där utan att det finns som pdf på kurs sidan. Eftersom schemat är föränderligt och inte alltid läggs upp så långt i förväg är ett tips att prenumerera på schemat så att det läggs in automatiskt i telefonkalendern. Då har man alltid med sig schemat och kan se när det förändras.

Något annat jag också alltid gör är att kika på programöversikten. Här kan man dels se vilka kurser som kommer under terminen och länka in sig på de för mer info.

Skaffa KI- konto/ uppdatera lösenord på KI-kontot

Som ny student, kika här. För att uppdatera lösenordet är det bara att logga in på KI och sen kommer den säga till att man behöver byta.

Registrering i Ladok

Glöm inte att registrera dig på kursen i Ladok. Där kan du också se avslutade och kommande kurser och studiebevis.

Hitta kursen på lärplattformarna Canvas eller Ping pong

Man får ofta en mail inbjudan till kurserna i Canvas eller Ping pong, men det kan vara bra att vara uppmärksam på det så att det inte t.ex. hamnar i skräpposten.

CSN – studieförsäkran

Har man inte sökt studiemedel för kommande termin än är det hög tid att göra det! Från och med den 26/8 kan man lämna studieförsäkran till CSN så att man får pengarna så fort terminen har börjat.

Papper och pennor!

Det absolut roligaste med att börja en ny termin är att få uppdatera sina block och pennor. Ni som läst bloggen i sommar vet att jag har en liten besatthet med pennor och papper/block. Jag hade en stor utrensning i början av sommaren så behovet är kanske inte jättestort. Men inför ett nytt läsår känns det bra med ett nytt fräscht skrivblock för anteckningar, så att man kan separera terminer och kurser om man behöver gå tillbaka och hitta något. Jag föredrar block utan linjer så att jag kan rita tankekartor, bilder och ruta upp mina anteckningar. Jag har också investerat i nya överstrykningspennor.

1 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar