Första dagen i skolan! Tårar?!

Hej!

Här är jag, Towe och världens bästa katt! Vi är redo att berätta om det jag är med om som student på KI. Eller ja, jag är redo. Korven är bättre på att berätta att han är hungrig och det är mindre intressant för er.

Det har gått 3 månader sedan jag grät på Flemingsbergs pendeltågsstation på väg mot uppropet på arbetsterapeutprogrammet och jag kommer aldrig glömma den morgonen. Ja, nu grät jag inte för att jag var ledsen, nervös eller rädd för studierna utan för att en av mina bästa vänner precis hade fött världens bästa lilla bebis. Men resten av den där första dagen är rätt minnesvärd den med. Inte minst för att det va början på ett nytt äventyr.

Det är alltid lite svettigt att börja en ny utbildning. Jag har sedan tidigare tre års studier i Uppsala bakom mig och därav en hel del upprop, men man kommer nog ändå aldrig ifrån de där rastlösa fjärilarna i magen. Är jag i tid? Kommer jag hitta? Vem ska jag prata med? Ja, frågorna är många.

Här är några av mina bästa tips på att lugna nerverna.

  • Var förberedd. Kolla upp hur du tar dig till uppropet, åker du buss, t-bana, pendeltåg? Vilket campus är det? Är det något speciellt du behöver ha med dig? Att kolla en karta är ofta en bra idé.
  • Var i tid men inte för tidig. Det är bra att ha tid att gå fel, be om hjälp och hinna gå på toaletten en extra gång. Men att vara för tidig gör att man har mer tid att bli nervös och osäker på om man verkligen är på rätt plats. Lagom är nog bäst i det här fallet.
  • Fråga om hjälp om du behöver det. Vi mår bra av att känna oss hjälpsamma så tänk på det som att du ger personen du frågar en chans att vara snäll och få lite god karma.
  • Prata med folk som ser trevliga ut. De är antagligen lika nervösa som du! Om jag är väldigt nervös brukar jag hitta någon som ser lika rädd ut som jag känner mig och fråga, ”är du lika nervig som jag”? Det brukar lätta upp stämningen något. Annars är det alltid säkert att fråga om hur de valde programmet. Dag 2 blir så mycket lättare om du ser någon du har pratat med lite under första dagen.

Jag ser fram emot att fortsätta skriva om det jag upplever under studierna och dela lite av de sakerna som jag lär mig under vägens gång.

Har ni frågor om studierna eller livet som student i Stockholm är det bara att lämna kommentarer på inlägg eller maila mig på tove.berggren@stud.ki.se så ska jag göra mitt bästa för att svara.

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar