Första veckan på praktiken avklarad!

Jag har nu klarat av första veckan på min praktik (VFU) på ett äldreboende. Huvudet är proppat med intryck, tankar och idéer.

Den här första VFUn (verksamhetsförlagd utbildning) är måndag – torsdag i 3 veckor. Fredagarna är till för reflektion, sammanställa sina tankar och intryck och förbereda sig inför seminarium eller ha ett seminarium. Ett bra upplägg i mina ögon, för oj vad skönt det var att sova ut i morse och sen över en lugn frukost kunna samla tankarna.

Jag har blivit mycket väl mottagen på min placering och har redan första veckan gjort observationer, fått testa på att skriva journalanteckningar och lämnat ut handträningsprogram till patienter.

Vi har ju så klart hunnit med massa mer saker men något som överraskade mig var att jag faktiskt tycker att det verkar kul att mecka med rullstolar. Vi fick justera sittdjup på en rullstol i veckan och byta dyna och det var kul. Jag var så fast vid att det var de kognitiva hjälpmedlen som skulle vara min grej (och de är ju fortfarande väldigt spännande) men nya erfarenheter ger nya insikter.

Nästa vecka ska jag göra intervjuer med både arbetsterapeut och boende. Det är nervöst men känns också som ett perfekt tillfälle att öva på intervjuteknik. Det är ju därför vi är ute på praktik, för att öva och lära oss.

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar