Grattis till examen!

Då var det dags för ännu ett gäng studenter att ta examen! Woho, äntligen klara! Här kommer en liten intervju jag gjorde med Carina som tar sin arbetsterapeutexamen nu den 15/1.

Hur känns det att ta examen?

– Jag är yngst och först ut i familjen att ta en kandidat examen och det känns stort. Efter gymnasiet hade jag inga tankar på att studera vidare men efter 6 år på arbetsmarknaden var det dags. Det känns fantastiskt att jag klarat av studierna under dessa 3 år som varit och att jag nu tar examen.

Hur känns det att er examenscermoni kommer vara digital?

– Att examensceremonin är digital är lite av en besvikelse men under rådande situation med en pandemi, så är det förståeligt och bättre än ingenting. Jag är glad att vi i klassen åtminstone kan fira digitalt så att vi kan fira tillsammans.

Hur känns det att ge sig ut i arbetslivet?

– Det känns spännande men också nervöst. Det var inte förrän i början av termin 6 som jag kände att jag verkligen förstod vad en arbetsterapeut gör och vad arbetsterapi är och knöt ihop säcken som våra lärare brukar säga. Självklart är jag inte fullärd men det kan man aldrig bli eftersom arbetsterapi är i ständig utveckling. Så det ska bli spännande att börja arbeta och jag känner mig redo för arbetslivet med vetskapen om att det är på arbetsplatsen som jag kommer få massvis med kunskaper.

Vad har varit svårast på utbildningen?

– Det som har varit utmanande i utbildningen har varit alla verksamhetsförlagda utbildningar, för att man blir så nervös och maktlös. Det har varit mycket givande och utvecklande men också utmanande för att man är beroende av sin handledares omdöme och därav inte riktigt vågat säga emot handledaren och ta stor plats.

Vad har varit roligast på utbildningen?

– Det som har varit mest intressant och roligt i utbildningen har varit gäst föreläsarna och kurserna kreativitet och aktivitet samt organisation och ledarskap. Den sistnämnda kursen öppnade ögonen för arbetsterapins mångfald av arbetsplatser och hur viktigt arbetsterapi är i samhället. Med den kursen knöts säcken samman efter dessa 3 år.

För den som är intresserad kan man följa den digitala examenscermonin live här: https://nyheter.ki.se/digital-examensceremoni-januari-2021

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar