Kreativitet och aktivitet

Förra veckan började termin 3s tredje kurs, kreativitet och aktivitet. Det är en kurs som jag och många av mina kursare sett framemot.

Under första föreläsningen i aktivitetsvetenskap pratades det om att vi alla någon gång behöver göra förändringar i våra liv, stora eller små. Men det är ju ofta väldigt svårt med just huret, hur ska det gå till? Det ska vi förhoppningsvis få lite koll på den här kursen, vilket låter väldigt roligt!

Workshops

I kursen ingår analyser av eget deltagande i kreativa aktivteter och det betyder workshops! Den första var redan i tisdags med musik workshop. Just musiken skrämmer mig lite eftersom jag inte är så värst musikalisk, men jag tänker att det är ett ypperligt tillfälle att försöka förstå vad många klienter vi kommer träffa i framtiden kan känna inför nya aktiviteter där det finns ett visst motstånd. Det visade sig vara en väldigt spännande upplevelse om hur man kan kommunicera och få fram känsla med hjälp av musik.

I skrivande stund har vi precis avslutat en workshop om kreativt berättande där vi fått öva på att berätta med en timeline där det sker någon typ av aktivitet, där det finns en konflikt och hur viktigt ett målande språk och röstläge kan vara för att förmedla berättelsen. Jag insåg hur jag ofta uttrycker mig väldigt stort och högt, kanske för att jag är sån som person, men att olika berättelser kräver olika tekniker av berättande. Det finns kraft i det tystare, smygande berättandet.

Här är en dikt om hösten jag skrev som en del av workshopen idag,

Det är en nystart

Luften uppfriskande kall

Från grönt till gult och rött

Sen kommer regnet

Blöta och bruna löv

Mörker och otrolig trötthet

Nu väntar en hög artiklar att jobba sig igenom inför seminarium imorgon.

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar