Medicinska ämnen – intensivt och roligt

Just nu läser vi medicinska ämnen. Det innebär främst att vi lär oss om massor av vanliga sjukdomar och åkommor som vi människor kan drabbas av och som vi som arbetsterapeuter kanske kommer stöta hos klienter eller patienter.

I skrivande stund har vi två kursmoment kvar, invärtesmedicin och geriatrik samt neurologi.

Jag tycker att det är spännande att lära sig om hur kroppen fungerar och hur den ibland inte fungerar. Det är coolt att se vad som idag kan göras för att diagnostisera och behandla olika sjukdomar. Utöver det tar jag på mig arbetsterapeut-glasögonen och försöker se hur alla dessa symptom på olika saker kan påverka människor i deras vardag och deras förmåga att utföra aktiviteter.

Försök till att strukturera upp ortopedin.

Även om jag personligen dras mer åt de medicinska delarna av utbildningen hittills så inser jag mer och mer att de är så mycket roligare när man också kan se det tillsammans med begrepp som t.ex.aktivitetsbalans, flow-theory, miljö och motivation ur ett arbetsterapeutiskt perspektiv.

Nu njuter jag av min söndag och fortsätter med pluggandet och nyttjandet av alla whiteboard tavlor jag kan hitta imorgon.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar