När tentan inte går som man vill…

I fredags var det tenta i neurologi. Den gick inte alls bra. Jag satt och stirrade på första sidan med frågor och kände mig lost. Men det var inte för att jag inte hade pluggat. Jag hade pluggat massor. Men vad jag hade tolkat som viktigt var inte det som det frågades om på tentan. Okej, det är inte riktigt sant, jag kunde vissa grejer och svarade ändå något på det mesta. Men det var inte många frågor jag kände att jag kunde.

Jag kan argumentera att det var många saker som orsakade denna katastrof till tenta dag. Jag kan nämna att jag hade sovit dåligt, att jag hade ont i ryggen, att vi satt i en sal som inte var en tentasal vilket gjorde att det var en hel del störande moment. Jag kan också argumentera att lärandemålen vi hade fått var otydliga och att jag hade pluggat på fel saker av den anledningen.

Alla dessa argument är vad jag upplevde. Men det är så livet ser ut. Vissa dagar är det fullmåne och man kan inte sova. Kursutvärderingar finns av en anledning och de har använts för att göra det bättre nästa gång. I slutändan är det ändå så att jag behöver ställa in mig på en eventuell omtenta.

Men omtenta innebär inte att lära om allt på nytt, det innebär att lägga till kunskap till den man redan har.

It’s not the end of the world.

Men vem vet, tentan är inte rättad än, det kan ske ett mirakel. Nu laddar jag om för ny kurs på måndag och praktik om några veckor!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar