Stockholm på sommaren!

Att den här sommaren har skiljt sig från andra somrar är föga förvånande men beklaga inte! Det är en möjlighet att utforska Stockholm som sommarstad. Det här är mina guldkorn till sommaraktiviteter som inte kostar skjortan:

Bada i förorten

Stockholms skärgård är absolut fantastisk men lockar vanligtvis också väldigt mycket folk. Mitt tips från någon som är uppvuxen i Hässelby är att åka till förorter runt om i Stockholm, t.ex. Hässelby, Mälarhöjden, Saltsjöbaden. Det finns vacker natur och möjlighet till sol och bad på många ställen runt om i staden. Om man behöver åka kommunalt bör man dock tänka på att undvika rusningstid. Det leder mig in på nästa tips!

Cykla

Det finns otroligt vackra naturstråk runt om i Stockholm som man kan cykla till. På cykeln är det lätt att hålla avstånd, härligt för kropp och själ, snabbt att ta sig fram och billigt för den fattiga studentplånboken. Sök på internet efter en cykelkarta för att hitta bra cykelvägar eller ta en chansning, kör bara iväg och se var du hamnar.

Djurgården och Gamla stan

Att Djurgården och Gamla stan är turiststråk vet nog de flesta men just denna sommaren har det varit fantastiska att kunna se dessa områden utan alla människor. Jag måste ändå säga att det är turiststråk av en anledning. Det är mysiga kvarter och vacker natur och att åka båten mellan Gamla stan och Djurgården är ett väldigt härligt sätt att se en liten del av Stockholm. Dessutom funkar SL biljett på båten.

Studentrabatt på sommaren!

Mitt sista sommarguldkorn är inte en aktivitet eller plats utan en påminnelse. Om du var student förra terminen så gäller studentkortet och mecenatkortet hela sommaren. Det betyder att du kan få rabatter på allt möjligt rund om i stan. Mat och glass till exempel!

 

 

 

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar