Stockholm Pride! Alla ska få älska och vara vem de vill!

I lördags var det Pride parad i Stockholm. Jag och några vänner var på plats och såg många fantastiska manifestationer som vandrade genom stan. Det var lastbilar med hög musik, dans och glädje. Det var tysta grupper med tejp för munnen som gick för alla de som inte kan. 

Det var som alltid en fantastiskt glittrande och färgsprakande tillställning där alla får vara och uttrycka sig som de vill. Men det är så mycket mer än det. Det är en demonstration för mänskliga rättigheter och alla personers rätt att vara den de vill och älska vem de vill. Pride är en helg där personer som marginaliseras i vårt samhälle får vara den de är öppet. Det är fantastiskt att se den öppenheten och det är för mig ofattbart att vi inte kan få ha det så jämt. Vi som samhälle behöver jobba för att ta bort marginalisering, stigma och hat och istället vara öppna för att alla ska få vara och älska precis vem de vill. Hela året om. Inte bara en helg.

Karolinska institutet och medicinska föreningens HBTQ-föreningen Queerolinska gick i tåget och jag försökte få till en bild. Även Sveriges arbetsterapeuter gick i paraden men tyvärr missade jag när de gick förbi där vi var.

Vill man veta mer om Queerolinska kan man kika här!

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar