Studiebesök termin 1!

Studiebesök är såååå kul och lärorikt. På termin 1 har vi haft fyra studiebesök. Idag var det sista för denna terminen.

Min grupp har fått vara på:

  • Rehab center
  • Äldreboende
  • Arbetsterapi avdelning på Karolinska sjukhuset i Huddinge
  • Smärtrehab och hjärnskaderehab på Danderyds sjukhus

Andra grupper har fått möta arbetsterapeuter på arbetsförmedlingen, inom psykiatrin och ett gäng andra ställen.

Vi har fått träffa massa olika arbetsterapeuter och fått se en stor bredd på vad en arbetsterapeut gör. På äldreboendet hade 70% av arbetsterapeutens jobb med hjälpmedel att göra, på smärtrehab var den en väldigt liten del. På rehab centret gjorde man hembesök, på de andra ställen kommer patienter till sjukhuset eller bor på boendet. Vi har fått se hjälpmedelsförråd, träffat patienter/boenden och gse instrument som används vid bedömning och träning.

Genom att redan första terminen få se olika potentiella arbetsplatser och träffa olika aktiva arbetsterapeuter bildar sig fler i klassen en bild av om utbildningen känns rätt för de eller vilka delar de kanske vill fokusera mer på.

De här besöken har verkligen gett mig en insikt i yrket och gjort mig inspirerad att traggla mig igenom de lite torrare kurserna (typ idéhistoria och vetenskaplig metod och teknik, host host) för att komma till praktiken som kommer längre in i utbildningen. Redan på termin två får vi 3 veckors praktik! Woop woop!

P.s. Skämt och sido, just metodik och historia är inte min cup of tea men som jag nämnde i förra inlägget är de ett nödvändigt ont och så klart olika för olika personer. D.s.

2 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar