Termin 6

Termin 6 har kickat igång utan att jag riktigt hängt med. Det är min sista termin på utbildningen och det är overkligt att jag till sommaren är legitimerad arbetsterapeut.

Termin 6 består av fyra kurser:

Organisation och ledarskap

En kort kurs på 4 veckor som jag avslutar redan nästa vecka. Den här kursen innebär mycket prat om förberedande inför arbetslivet, en del föreläsningar om hur man kan tänka kring ledarskap och organisation. Vi examineras på ett individuellt tal, som jag höll idag, en gruppuppgift som lämnas in nästa vecka och avslutas ett av programmets sedvanliga ”seminarium” vilket i praktiken mest är presentationer av de arbeten man gjort. Tror att vi även ska göra en personlig reflektion om hur vi ser på professionsutveckling.

Interprofessionell verksamhet och arbetsterapi

Detta är kursen som innehåller KUA, klinisk utbildningsavdelning. Detta förtjänar ett eget inlägg men kort innebär det två veckors praktik på en avdelning med studenter på andra professioner. Dessa två veckor kan bli när som helst under terminen. Själv gör jag min KUA v. 12-13.

Examensarbete

Så var det då dags att skriva ännu en C-uppsats. De som varit med på bloggen från början vet att jag redan har en utbildning som beteendevetare och därmed redan skrivit en uppsats. Men jag räknade på det häromdagen och insåg att det var 7 år sedan dess… Det är oklart hur mycket jag kommer ihåg från skrivprocessen men eftersom vi skriver två och två kommer vi säkert få ordning på det.

Valbarkurs

Här får man önska bland några olika som sektionen föreslår eller själv söka fristående kurs på ansökning.se som ligger under sista månaden på terminen. Själv har jag tillgodoräknat mig denna kurs och kommer därför inte läsa den. Men bland de kurser som erbjöds denna termin tycker jag att kurserna Global hälsa samt Utvecklingsarbete i arbetsterapi lät spännande.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar