Varför läser vi den här kursen?!

Det är 11 dagar kvar till julafton och jag kan knappt förstå att det har gått så fort. Sista anatomi- och fysiologitentan är avklarad och det kändes bra. Imorgon är sista redovisningen. På måndag börjar nästa kurs. Då blir det aktivitet ur ett idéhistoriskt perspektiv.. Ska väl ärligt talat erkänna att jag inte är supersugen på den. Så är det ibland.

Det är inte alltid lätt att veta varför vi läser vissa kurser. Framför allt är det svårt när det är lite luddigt för många vad arbetsterapeuter gör.

Ibland när jag under den här kursen beklagat mig över att det finns muskler som heter sternocleidomastoideus och andra dinosaurienamn så får jag frågan, 

Vad ska du kunna det för, du ska ju inte bli läkare eller fysioterapeut ju?!

Nä, men som arbetsterapeuter kommer vi att jobba med människor som av olika anledningar har funktionsnedsättningar som hindrar de från att vara delaktiga i aktivitet. Om vi då inte har grundläggande kunskaper om var problemen sitter och hur de påverkar kroppen är det svårt för oss att hitta relevanta lösningar för personerna vi ska hjälpa.

Det är faktiskt också väldigt roligt att kunna se ett avsnitt av House och veta precis vilken del av kroppen som är påverkad bara av att höra det latinska namnet. Jag kan också höra hur klasskamrater använder termer och förstår saker som för bara två veckor sedan var helt obegripligt. Åh så smart man känner sig.

Poängen är att det kommer under programmets roll finnas kurser som är roligare än andra. Kurser som väcker ett intresse och kurser som kanske får en att tvivla på om det verkligen är rätt yrke. Men det är så det är och så länge det känns rätt på det stora hela är det bara att kämpa på.

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar