Nu börjar det närma sig Vätternrundan, eller VR som de inbitna säger.

Själv har jag inte kommit upp i de 100 mil som de rekommenderar att man ska ha cyklat innan själva loppet men jag har i alla fall cyklat fler mil än 30. I en bra och trevlig grupp på facebook har jag läst att folk verkar komma runt oavsett hur många mil de har i benen. Jag törs inte hoppas på någon speciell tid utan målet är att jag ska ta mig runt. Igår blev det en tur på drygt 3 mil på den här skönheten 😉 cykel

Jag tänker att 3 mil är bättre än inget och att alla mil är bra mil. När vi spanade in banan såg vi att det inte var mer än 5 mil mellan depåerna. Jag vet att jag kan cykla minst 5 mil i sträck och om jag delar upp loppet i depåer kanske det känns mindre långt.

Är det någon mer än jag som ska cykla något av loppen eller har tips på vad man ska tänka på när man cyklar? Skriv gärna och berätta i kommentarsfältet. Berätta gärna även om ni brukar cykelpendla och ge tips på bra cykelvägar.

DN har en cykelskola med Fredrik Kessiakoff inför Vätternrundan där han delar med sig av olika tips.

 

Vi kanske ses på vägarna eller i Motala

 1. Richard skriver:

  Hallå! Precis som dig så är min ambition att ta mig runt Vättern. Tror att det är bra att inte sätta ribban för högt första gången man gör detta lopp. Mer att cykla lagom, snacka lite med andra och stanna till en snabbis i depåerna. En tips kan vara att smörja in rumpan med speciell creme för detta. Det blir en lite dämpande effekt och mindre friktion mot sadeln. Ha bra kläder (natten är nog lite småkylig och dagen ganska lagom cykeltemperatur) som du kan ta av enkelt vid behov. Lycka till på rundan. Mvh Richard

 2. Susanne Axelsson skriver:

  Hej Richard,

  Vad kul att du också ska cykla. Är det din första runda med? Jag har bara cyklat tjejvättern en gång tidigare så det här blir min premiärrunda.
  Bra kläder tror jag också är viktigt. Jag håller tummarna att det inte kommer regna så allt blir blött.

  Får önska detsamma!
  Med vänliga hälsningar,
  Susanne

Kommentarsfunktion är avstängd