Lucka 13

Publicerat: 13 december, 2015

Testpatrullen har hakat på trenden med grönkålschips och valde att utvärdera detta.

Det finns säkert många olika varianter men vi gjorde enligt följande recept.

Ingredienser 4 portioner ugn 150° C 

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka oregano
  • 2 msk olja
  • 2 krm salt
  • ca 400 g hela grönkålsblad

Gör så här:

  1. Skala och riv vitlöken. Hacka oreganon fint, blanda vitlök och oregano med olja och salt. Massera in oljan i grönkålsbladen och lägg ut dem glest i en långpanna.  Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter i omgångar.

  2. Öppna ugnsluckan då och då och släpp ut fukten.

gronkalschips

Slutsats och omdöme:

400 gram hela grönkålsblad är väldigt mycket när man tar ut allt från påsen.
Vitlök är gott men det räcker med en klyfta (vi hade två halvstora). När det gäller saltet valde vi att ha på flingsalt precis innan vi satte in plåten i ugnen. Istället för att öppna ugnsluckan då och då satte vi en träslev för att skapa en glipa.
Chipsen ska ätas direkt för de är godast då. Se dock till att vara hungrig eller många för 400 gram är som sagt väldigt mycket.

Vi tyckte chipsen blev goda och kan tänka oss att göra om dem i framtiden.

0 kommentarer

Relaterade inlägg