Några av Stockholms bästa platser för vinteraktivitet

MMK Health Blog säger HEJ 2019 och börjar det nya året med att lista några av Stockholms bästa platser för att avnjuta vintern. Många av oss har (som sig bör) säkerligen ätit mycket under julen och även spenderat många timmar i soffan de senaste veckorna. Nästan lika säkert är att många också kommer att gå ut hårt med ambitionen att starta nya och bra vanor så här i början av året. Den som inte är sugen på att trängas med massa andra i ett svettigt gym, kan hitta flera tips på aktiviteter ute i friska luften här nedan:

Skidspår

Täby skidpår (Arninge golfbana), ett nypreppat konstsnöspår med två spår på vardera sida plus skate i mitten.

Gärdets skidspår. Snömaskinerna är i full gång under vintern. De tre spåren på sportfältet läggs i en slinga på 1 800 meter med start och mål vid Kampementsbadet. Här kan du avnjuta två klassiska spår och ett skejtspår.

Ågesta i Huddinge har fullt åkbara spår både längs elljusspåret och på golfbanan men där finns enbart natursnö.

Skridskobanor

Drevviken, en insjö i södra Stockholms län belägen på centrala Södertörn. Sjön är den största i Tyresåns sjösystem och har en total yta om 5,4 km².

Skridskobanan i Kungsträdgården är en riktig Stockholms-klassiker.

Pulkabackar

Vita Bergsparken, nedanför Sofia kyrka (Södermalm). Här får du upp farten ordentligt. Men se till att bromsa innan du når staketet.

Väster om Husarviken i Norra Djurgården. Stor och mycket populär pulkabacke, inte minst för de som bor i Norra Djurgårdsstaden.

Pulkabacken i Kronobergsparken. Här finns Kungsholmens enda ”officiella” pulkabacke med madrasserade träd och stolpar, och går att få upp riktigt hög fart i. Det finns också en massa andra små backar och kullar i hela parken som lämpar sig för åkning.

0 kommentarer

Relaterade inlägg