Ta med mötet på promenad

Photo by: Ulf Sirborn

Att röra på sig mer under arbetsdagen är positivt för hälsan! Det finns många studier som visar att små avbrott i stillasittandet innebär goda effekter för ditt välbefinnande. Genom att aktivera musklerna med jämna mellanrum påverkas exempelvis blodsockret, midjemått och blodfetter. Att ta ett gående möte kan alltså vara en bra idé. Ett aktivt möte utomhus är inte bara bra för hälsan, utan påverkar även kreativiteten och beslutsfattandet på ett positivt sätt.

Är ni upp till fem personer, kan ni ta chansen att se hur ni kan vinna hälsa på mötet genom ”Walk and talk”. Walk and talk är en guide som visar flera färdigutstakade mötesrundor i närheten av Karolinska Institutet, Solna. Guiden har tagits fram av Ellen Gustavsson Segerhag, leg. sjuksköterska och Mai-Lis Hellenius, professor och överläkare, båda vid Institutionen för medicin, Solna.

Här hittar du matnyttiga tips på färdiga mötesrundor med olika längd